Little Of Me <3


LA LA NeL's


Well My Name is Nella , and i'm sweet 16 birth on 23th May 1996 :)
I don't have best friend but i might have close friend who cares to me
I'm single but is Not available . yeahhh :)
REFLECTION
Saturday, May 17, 2014 | 5:39 PM | 0 Words
Bila kita dah tahu cara orang tu layan macam tak suka , jangan memaksa perasaan seseorang .
Benda senang sangat nak tahu so , tak payah berharap kan .

Sekarang fikir masa hadapan , bukan masa untuk fikir gayut lelama dalam phone , fikir perasaan crush , cari boyfriend atau nak enjoy .. NO !.. oh please nella ..awak tu\ade masa depan awk kan , jadi kita kena berusaha dan percaya jadi  SOMEBODY NOT ANYBODY ..Berjaya ada banyak segi ,dari segi membina diri untuk jadi orang yang  dipengaruhi atau mempengaruhi orang lain . Berjayakah kita membahagiakan kedua ibu bapa kita ? Cukup kah duit kita untuk bawa mereka umrah dan haji ? Setiap orang pasti ade impian dan citacita sendiri , Impian akan menjadi kenyataan dengan usaha yang maksimum , sebab rezeki tak datang bergolek . Jadikan setiap halangan  itu cabaran untuk kita berjaya . Percaya lah , diri kta mampu dari segi fizikal dan mental . Untuk apa Allah bagi kita otak dan akal jika kita tak guna ? kann .. So , kita move on .. Benda tak kan kekal lama , biar usaha kita mencari ibadat dan harta itu adil , dan menggunakannya di jalan Allah . Riak itu memusnahkan diri , banyak perkara yang akan menyebabkan riak . Kadangkadang kita sendiri tak menyedari perbuatan tersebut . Oleh itu , kita perlu khilaf dan bertaubat kepada Allah .. Dan sentiasa percaya pada diri , dan percaya ibadat kita untuk Allah itu akan diterima . 

JANGAN pernah menyerah ! Sekali kita dah menyerah , kita akan malas untuk berusaha . Pasrah ? Pasrah dan menyerah itu lain .. Menyerah kita belum usaha lagi dah tak nak buat .. Pasrah pula ,adalah berserah setelah usaha .. Jangan nak pasrah sangat lah kan kalau setakat nak berharap benda datang jtuh dari langit .. 
Kita manusia biasa yang ada limit dalam diri kita untuk berusaha maksimum ataupon minimum . Dalam masa  sekarang memang kita usaha minimum . Untuk berusaha maksimum kita kena break your own limit to get higer achievement .. Am i right ? Kita semua  sama , tapi beza dia usaha kita lebih atau tidak untuk menjadi orang berjaya .

Konklusinya , kita perlu motivasikan diri kita sendiri dulu , baru kita bole motivasi orang lain .. Kalau setakat nasihat orang lain tapi diri sendiri tak buat , ade ke orang nak percaya ? Sebab tu , kita kena buktikan dengan orang sekeliling kita kita mampu berjaya pedulikan apa orang cakap kita ade style sendiri .Hanya Allah sahaja yang sentiasa ade dengan kita selalu .. Perbaiki diri sendiri dulu , sebelum nak mengkritik orang lain .. Belum tentu orang yang kita kritik itu seburuk yang kita sangka kan , mungkin dia lah yag lebih baik dari kamu .. Okay umur saya baru nak masok 18 , but itu tak menghalang saya berfikir lebih matang kerana pemikiran yang matang akan membawa kedewasaan . Ape lgi ? jom laa kita perbaiki diri sendiri :)



Don't care what people say , because you have your own life to make it happen in your future..


ND .. <3
Damn .. I miss youu -,-
Friday, May 16, 2014 | 6:34 PM | 0 Words





capital E :)

throwback moment yesterday :)
semalam kua ngn akk ni dia punya ex bf tu pulak ex kita . hhah then jumpa pulak ex kami itu . Seriously AWKKKWAAAAAARD ....... ohh . haha. time kat midvalley tu memang ramai handsome , HAHAHAHA ! what girls eyes see :D But bila dalam movie , seriously aku rindu gila seyh kat dia .. Rindu nak tgok movie ngn dia macam tgok Movie Spiderman tu :') i miss when you hold my hand , and when you bribe me popcorn ..

Last night , i was stay up until 2 just to wait you chat me . Sangat kecewa bila ,dia tak online .. and tgok bila bgun tido ade chat dari dia . hihi Cukup happy asalkan dia chat . Teringin sangat cite aku ni mcam Movie "Angus Thongs and Perfect Snogging" haha sweet gila .. In reality , still ade ke mcam tu hah ?
eii yaii , angau aku ni skrg , hahaha . looks like is Nella falling in love again with the wrong guy -,-
ade ke dia suka kat aku , seems banyak hint aku bagi kat dia , blur betul .. dia tu . wait .. Blur KE buatbuat donno sebab dia tak suka kat aku so dia ignore semua tu . I guess so laa kan . Agak jealous bila dia upload gambo ngn org lain :D hahah dah pahal aku ni please laa . HE'S NOT EVEN YOUR'S NELLA !!!!

Before ni , aku pon ade suka someone initial A , but not as much as i like initial E , hahaha . They are two different guy .. Nella move on .. dont get someone who doesn't like you back , it hurts so bad when knowing you are so dumb because hoping on nothing . He just consider you as his friend not more , you are the one who are act to much in this story ! so STOP it Nella , WAKE UP !!

that is song for you :) hope you hear that song ..


As day by day i move on with my life without regret ,
Wednesday, May 14, 2014 | 8:57 AM | 0 Words



aku suka kat kau and sayang kau ..
| 8:19 AM | 0 Words



Assalamualaikum ..
awak tahu tak saya tak suka tgok awk sedih or stress or swing mood .. sebab sy syg awk and xnak jadi pape kat awk .adoii .. sy tahu awk tu tak pernah sukakan sy pon .. sy sedar .. tpi sy rasa nak nangis je bila awk stress mcmni . adoii serious talk , tak nak pape jadi doee ... haihh ... semoga Allah sentiasa jage awk .
kalau awk tahu sy risau sgt2 kat awk tahu tak .. hm , harap2 awk okay .. 

awk pandai buat sy senyum walaupun sy tgah marah .. awak tahu awk comel sgt .. awk buat sy berani tak takot hantu .. sebb awk selalu ugut pkai gmba hantu . haha . damn ! nella angau ... err .. cukup please ..
please make me hate you .. risau laa .. rase nak nangis pon ade .. please dont hurt yourself ... thats it ..

kik ......

-Past-